Brabant nauw betrokken nieuwe geurnormen

Provincie Noord-Brabant wordt nauw betrokken bij de brede evaluatie van de geurregelgeving en het opstellen van nieuwe geurnormen. Dat blijkt uit een brief van staatssecretaris Wilma Mansveld van Infrastructuur en Milieu aan de Tweede Kamer.

Brabant+nauw+betrokken+nieuwe+geurnormen
© Noord-Brabant

Noord-Brabant trok vorig jaar terecht bij het rijk aan de bel over onjuistheden in de rekenmethode die gemeenten gebruiken om geuroverlast van veehouderijen te berekenen.

Gemeenten gebruiken bij de vergunningverlening aan veehouderijen het wettelijk voorgeschreven model V-Stacks om de te verwachten geurbelasting te berekenen.

Rekenmodel

Op basis van eigen onderzoek stelde provincie Noord-Brabant vorig jaar vast dat het rekenmodel op onderdelen niet klopte.

'Aanpassing van het model zou er op basis van de bestaande normen toe leiden dat met name grote veehouderijen aanzienlijk meer ontwikkelruimte zouden krijgen.'

Regelgeving

Mansveld heeft inmiddels een bestuurlijke werkgroep ingesteld om de regelgeving met betrekking tot geurhinder en veehouderij te evalueren. De bewindsvrouw verwacht eind dit jaar het eindadvies daarvan aan te kunnen bieden.

De werkgroep staat onder voorzitterschap van dijkgraaf Lambert Verheijen van waterschap Aa en Maas en bestaat verder uit bestuurders van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten, het Interprovinciaal Overleg, LTO, GGD, milieufederaties en afgevaardigden van burgergroeperingen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    12° / 4°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer