Gratis zaaizaad Heineken voor akkerranden

Heineken, Holland Malt en Agrifirm Plant stellen gratis zaaizaad ter beschikking voor het inzaaien van bloemrijke akkerranden. Met die stap krijgt een ketenproject via Stichting Veldleeuwerik een vervolg.

Gratis+zaaizaad+Heineken+voor+akkerranden
© Loek Londo

Door zaaizaad voor bloemrijke akkerranden ter beschikking te stellen, staat duurzame akkerbouw met brouwgerst de komende jaren volgens de ketenpartijen op de kaart. Het zaaizaad bestaat uit een mengsel van verschillende bloem- en klaversoorten.

De bedrijven spraken met elkaar een nieuwe periode van drie jaar af om opschaling van het volume, duurzaam geteelde brouwgerst via de systematiek van Veldleeuwerik, verder te ondersteunen.

Brouwgerst

Het totale tonnage duurzame brouwgerst groeide de afgelopen drie jaar naar 8.500 ton. De ambitie van de Heineken, Holland Malt en Agrifirm Plant is om dit uit te breiden naar minimaal 15.000 ton in 2017.

De stimuleringspremie wordt daarom onveranderd ten opzichte van voorgaande jaren doorgezet. Deze premie is afhankelijk van het areaal en kan oplopen tot 750 euro.

Brouwgerstpremies

Gezien de goede vraag naar brouwgerst is volgens de ketenpartijen de verwachting dat de komende jaren goede brouwgerstpremies zijn te realiseren.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  8° / 3°
  60 %
 • Maandag
  7° / 3°
  40 %
 • Dinsdag
  9° / 3°
  5 %
Meer weer