Economie speerpunt voor Drenthe

Drenthe - Economie en daarmee de land- en tuinbouw kunnen de komende vier jaar in Drenthe op de steun rekenen van het nieuwe college van Gedeputeerde Staten (GS).

Joost de la CourtDie conclusie trekt LTO Noord Drenthe op basis van het collegeprogramma dat GS vorige week heeft gepresenteerd. De titel ‘dynamisch en ondernemend’ is daarbij veelzeggend.
‘Als de economie zo prominent naar voren komt in de plannen van GS, gaan wij ervan uit dat dit college ook landbouwvriendelijk is. We kunnen daarom waarschijnlijk goed zaken met hen doen’, stelt voorzitter Arend Steenbergen van LTO Noord Drenthe vast.
Naast een meer economische insteek biedt het programma volgens Steenbergen niet veel verrassingen. ‘Het is in grote lijnen het doorzetten van eerder vastgesteld beleid.’

Meer ruimte

De provinciaal voorzitter is blij dat er geen verdere natuurontwikkeling wordt aangekondigd. ‘We zullen uiteraard de eerder gemaakte afspraken nakomen over afronding van de Ecologische Hoofdstructuur. Daar staat dan ruimte voor agrarische bedrijfsontwikkeling tegenover.’
In het collegeprogramma wordt gesproken over het meer ruimte bieden voor uitbreiding van agrarische bedrijven. GS belooft daarbij maatwerk. De provinciale omgevingsvisie wordt hier zonodig op aangepast.
Steenbergen kan zich voorstellen dat het beheer van Natura 2000-gebieden in Drenthe op een slimme manier wordt ingevuld. ‘We moeten zowel de natuur als de landbouw zien te helpen en toch de doelstellingen uit de Kaderrichtlijn Water kunnen halen.’
LTO Noord Drenthe verwacht de komende vier jaar met alle vier de gedeputeerden aan tafel te zitten.
Henk Brink is aanspreekpunt op het gebied van economische zaken. Waterbeleid ligt bij Ard van der Tuuk. De portefeuille landbouw, agribusiness en platteland is in beheer bij Henk Jumelet, die tevens gaat over de Veenkoloniën en natuur en landschap. Ruimtelijke ordening, milieu, lucht en bodem vallen onder Tjisse Stelpstra.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer