Wat te doen met losse grond?

In de praktijk worden in de Gecombineerde opgave verschillende interpretaties gegeven aan ‘losse’ grond. Veel adviseurs waarschuwen voor het verlies van het overgangsbedrag. Dat maakt ondernemers onzeker.

Het grondgebruik is belangrijk, want het is de basis voor het inkomen. Laat u daarom goed adviseren door de specialisten van ZLTO hoe u het best met de vergroeningseisen en de nieuwe betalingsrechten kunt omgaan.
Neemt u grond in gebruik van een collega die actieve landbouwer is, dan kunt u met een private overeenkomst regelen dat de betalingsrechten ontstaan bij uw collega, en worden doorverhuurd aan u. Dat is 100 procent veilig en goed te regelen met een private overeenkomst van ZLTO.
Belangrijk is dat zowel huurder als verhuurder een correcte Gecombineerde opgave doen: de huurder tekent de percelen in en geeft daarbij aan dat hij ze in gebruik neemt via een private overeenkomst, de verhuurder geeft in zijn opgave enkel aan dat hij een bepaalde oppervlakte uit gebruik geeft met een private overeenkomst. Beiden moeten elkaars relatienummer van RVO in de eigen opgave opnemen, zodat beide opgaves door RVO aan elkaar kunnen worden gekoppeld.
De Gecombineerde opgave 2015 is dus belangrijker dan die in voorgaande jaren. Zorg ervoor dat u er goed voorbereid aan begint en laat u vooraf goed voorlichten door de medewerkers van ZLTO.
U kunt ook de Gecombineerde opgave door hen laten verzorgen: op een zitdag op kantoor of bij u thuis. Of samen met anderen in een workshop zelf uw aangifte doen. Er is nog ruimte voor nieuwe afspraken, maar vol = vol.
En natuurlijk kunt u ook zelf, of uw eigen adviseur, uw aangifte laten verzorgen. In dat geval kunt u de deskundigen van de ZLTO vragen om een ‘double-check’, een laatste controle te doen.
Neem geen risico’s met het invullen van uw opgave en bel (073) 2173322 (Den Bosch) of (0113) 247718 (Colijn) voor een afspraak.
Het invullen van een Gecombineerde opgave op een ZLTO-kantoor kost 195 euro, op basis van 1,5 uur werk, exclusief extra tijd. Een workshop met eigen laptop kost 75 euro, een controle voeren we uit voor een uurtarief van 125 euro. Alle bedragen zijn exclusief btw.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
  • Maandag
    17° / 8°
    20 %
Meer weer