Op eigen kracht

Het was een prachtige lentezondag, een ideale dag voor Kom in de Kas.
‘s Morgens vroeg had heel agrarisch Limburg zich verzameld in ‘t Ven bij Venlo. En met heel agrarisch Limburg overdrijf ik niet, van deelnemende tuinders, financiers, adviseurs, burgemeesters tot handelslieden en provinciale afgevaardigden inclusief een deputé.
Hun aanwezigheid onderstreepte het belang van de sector. Ze wilden ondernemers in zwaar weer een hart onder de riem steken. En ook: met z’n allen aan deze branche duidelijk maken dat er nog steeds volop vertrouwen is in de mogelijkheden en kansen van de glastuinbouw.
Aan innovatieve ideeën en energie geen gebrek, waarvan veel voorbeelden te zien waren. In de regio Venlo kwamen er 15.000 bezoekers op af, door het hele land bezochten meer dan 200.000 mensen Kom in de Kas. De interesse van de consument om te zien hoe zijn eten geproduceerd wordt, is echt groot.
Het valt mij echter op dat de media zo goed als geen aandacht aan dit grootste terugkerende publieksevenement van Nederland besteden. Datzelfde zien we trouwens met een ander groot en landelijk evenement: Stap in de Stal. Kennelijk vindt men het niet belangrijk om positief nieuws uit de agrarische sector te melden. Jammer, want we willen graag aan iedereen laten zien dat we gezonde producten op een veilige en duurzame manier produceren.
Maar een stevige pleister op de wonde: we hebben toch maar mooi aan 200.000 burgers dat verhaal zélf verteld. Een bereik waar menig medium jaloers op zou zijn. Het loont dus de moeite om van onze eigen kracht uit te gaan.

Léon Faassen

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    12° / 3°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer