Nieuwe natuur bij Smalle Ee naar Fryske Gea

Wetterskip Fryslân heeft vrijdag het nieuw aangelegde natuurgebied bij Smalle Ee overgedragen aan It Fryske Gea. Met de aanplant van krabbescheer, riet en onderwaterplanten door oud-dagelijks bestuurslid Roel de Jong van Wetterskip Fryslân en directeur Henk de Vries van It Fryske Gea is de overdracht een feit.

Het waterschap ontpolderde het natuurgebied aan de Bûtendiken om ruimte te maken voor water en natuur. Hierdoor zijn de petgaten bij De Feanhoop en de Wide Ie/Alde Feanen met elkaar verbonden. Het werk is onderdeel van het oever- en kadeproject Eesterzanding zuidzijde.

Het afgelopen jaar realiseerde Wetterskip Fryslân natuurvriendelijke oevers en veilige kaden ten westen van Drachten. Hierbij werkte het waterschap nauw samen met It Fryske Gea en de Blaustirns werkgroep.

Retentie

Er zijn twee retentiepolders met een totale oppervlakte van 102 hectare ingericht voor de tijdelijke berging van water, met vijftien nieuwe stuwen en inlaten. Het project Eesterzanding zuidzijde kostte in totaal 2 miljoen euro.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 6°
    70 %
  • Zaterdag
    16° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
Meer weer