Pilots vernieuwing glaslocaties gekozen

LTO Noord Glaskracht start dit voorjaar met enkele Zuid-Hollandse glastuinbouwbedrijven vier voorbeeldprojecten die nieuw licht moeten werpen op de herstructurering.

Pilots+vernieuwing+glaslocaties+gekozen
© Koen van Wijk

Het project ‘Nieuwe toekomst voor ondernemers, het tuinbouwbedrijf centraal in de Greenport’ moet voor doorbraken zorgen in het krachtenveld tussen glastuinders, banken en overheid. Alle thema’s gaan uit van kansen en perspectief en moeten anderen inspireren.

Het gaat om kleine en middelgrote bedrijven in het Westland, Westvoorne (Voorne-Putten), Berkel en Rodenrijs (Oostland) en Zevenhuizen (Zuidplas).

Local

In Westvoorne draait het om ‘local for local’. Hoe is de samenwerking tussen een groep lokale voedselproducenten in te zetten voor gebiedspromotie?

In het Westland wordt gezocht hoe kennis en vastgoed van een wat ouder bedrijf via een tijdelijke bestemming de toekomstige bedrijfsbeëindiging kan versoepelen. Het gaat daarbij vooral om bepaling van de eindwaarde.

Concepten

De pilot in het Oostland onderzoekt winstgevende, alternatieve concepten om een sierteeltbedrijf te moderniseren en knelpunten in de regelgeving weg te nemen.

In Zevenhuizen tot slot draait het om de tuinder als ‘placemaker’ bij gebiedsontwikkeling. Hoe kan vernieuwing en uitbreiding van het tuinbouwbedrijf in beweging komen en zorgen dat de hele omgeving erop vooruit gaat?

. Lees meer hierover deze zaterdag in Nieuwe Oogst

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    14° / 8°
    20 %
  • Zondag
    15° / 6°
    20 %
  • Maandag
    11° / 7°
    95 %
Meer weer