VVD/AWP uit coalitie Rivierland

De VVD en de Algemene Waterschapspartij (AWP) maken toch geen deel uit van het nieuwe dagelijkse bestuur van Waterschap Rivierenland.

VVD%2FAWP+uit+coalitie+Rivierland
© Rivierenland

Eind vorige week stopten de andere vier beoogde coalitiepartijen, CDA, Water Natuurlijk, SGP/CU en de fractie Ongebouwd de onderhandelingen met de gezamenlijke fractie van VVD/AWP. Tussen de partijen was geen wederzijds vertrouwen.

De VVD noemt in een persbericht als reden dat het verzoek om innovatie en vernieuwing een dominante plek te geven binnen het dagelijks bestuur onvoldoende gehoor kreeg.

De PvdA neemt nu de plaats in van de VVD/AWP. Formateur Jan Heijkoop is met de partijen al tot een akkoord gekomen.

Teleur

De VVD/AWP-fractie is verrast en teleurgesteld door deze uitkomst na weken van overleg en betreurt deze zeer. Fractievoorzitter Mulder: 'Van meet af aan was duidelijk dat de ambitie van onze fractie verder gaat dan het huidige bestuur te continueren met zo min mogelijk wijzigingen'.

'Waterschap Rivierenland staat de komende jaren voor grote opgaven op het gebied van waterveiligheid en waterkwaliteit. En daarmee ook om de lastenstijging onder controle te houden. Dat vereist volgens ons bestuurlijke scherpte en vernieuwing en een serieus debat over onze kerntaken.'

Portefeuilles

Wat de VVD/AWP betreft wordt de portefeuille financiën geïntegreerd in de overige portefeuilles. 'Hierdoor zijn de portefeuillehouders niet alleen verantwoordelijk voor de inhoud van hun portefeuille, maar ook voor de realisatie ervan binnen de afgesproken en vastgelegde financiële kaders', stelt Mulder.

'Daarnaast wil de VVD/AWP innovatie en vernieuwing een dominante plek geven binnen het dagelijks bestuur, bij voorkeur door een aparte portefeuille innovatie te creëren. Innovatie is immers noodzakelijk om op termijn de lastenstijging onder controle te houden.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer