Onderzoek+toepassingen+oligosachariden
Nieuws
© Nieuwe Oogst

Onderzoek toepassingen oligosachariden

Wageningen UR Food&Biobased Research en TNO starten binnenkort een project waarin de isolatie van specifieke oligosachariden centraal staat.

Het project is onderdeel van innovatieprogramma 'Biorefinery for raw materials and flexibility'. De oligosachariden worden geïsoleerd uit vezelrijke reststromen, zoals tarwezemelen en vliesjes van maïs en peulvruchten.

Partners

Voor het betreffende onderzoek zijn Wageningen UR en TNO nog op zoek naar partners. Voor geïnteresseerde bedrijven en overheden ontwikkelen de onderzoeksinstellingen kennis en technologie over de verwaarding van de reststromen en de specifieke eindproducten.

De vezels zijn eventueel te gebruiken in voedsel of bijvoorbeeld in verpakkingen, films, lijmen en coatings. Doel van het onderzoek is ook om nieuwe toepassingen voor oligosachariden te verkennen.

Tweejarig onderzoek

De uiteindelijke applicaties worden getest in samenwerking met de deelnemende bedrijven. Partijen kunnen nu instappen in dit vooralsnog tweejarige onderzoeksprogramma, dat voor de zomer van 2015 van start gaat.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  23° / 13°
  50 %
 • Zondag
  27° / 15°
  30 %
 • Maandag
  28° / 15°
  50 %
Meer weer