Nominatie Weber voor 'Groenste politicus'

De Zuid-Hollandse gedeputeerde Han Weber is genomineerd voor de verkiezing 'Groenste politicus van het jaar'. Naast natuur heeft hij water en landbouw in zijn portefeuille.

Nominatie+Weber+voor+%27Groenste+politicus%27
© provincie Zuid-holland

Weber is genomineerd vanwege zijn 'vasthoudendheid in het realiseren van natuur ondanks het gewijzigd rijksbeleid en het vormgeven van de nieuwe rol van de provincies in het natuurbeleid', meldt provincie Zuid-Holland.

'Hij gaf enthousiaste sturing aan de veranderende rol van de provincie op het gebied van natuurontwikkeling. Hierbij werd het roer omgegooid: geen natuurgebieden met hekken erom, maar toegankelijke natuurgebieden die kunnen worden beleefd.'

Water

Weber wordt verder geroemd vanwege zijn 'interessante combinaties met verschillende partners voor het verbeteren van de waterkwaliteit, natuurontwikkeling en de kwaliteit van de leefomgeving.

'Dat heeft recent geleid tot een bijdrage van de provincie van 10 miljoen euro aan een maatregelenpakket voor de Grevelingen en het Volkerak-Zoommeer. Met zijn inzet vergroot hij het draagvlak voor een duurzaam natuurbeleid.'

Stemmen

Natuurmonumenten organiseert de verkiezing. De drie kandidaten die op 3 mei de meeste stemmen hebben, gaan door naar de finale van zondag 10 mei. De jury bestaat uit leden en medewerkers van Natuurmonumenten.

Politici op alle niveaus konden worden genomineerd: van gemeente tot Europa. Vorig jaar is de verkiezing gewonnen door de Brabantse gedeputeerde Johan van den Hout (SP).

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  5° / -1°
  20 %
 • Vrijdag
  6° / 2°
  40 %
 • Zaterdag
  9° / 6°
  90 %
Meer weer