Omvorming Crezéepolder gestart

Gedeputeerde Han Weber van provincie Zuid-Holland heeft deze week het startsein gegeven voor de omvorming van de Crezéepolder bij Ridderkerk in een waterrijk natuur- en recreatiegebied.

Omvorming+Crez%C3%A9epolder+gestart
© Provincie Zuid-Holland

Gedeputeerde Weber: 'Ecologie en economie zijn twee kanten van dezelfde medaille. Een aantrekkelijke leefomgeving maak je extra aantrekkelijk als vestigingsgebied voor bedrijven. Daarnaast wordt het een prachtig recreatiegebied voor de bewoners van de omliggende gemeenten.'

De Crezéepolder maakt onderdeel uit van Deltapoort: de buitengebieden van Ridderkerk, Zwijndrecht, Hendrik-Ido-Ambacht, Barendrecht en Albrandswaard. De stuurgroep Deltapoort investeert in de economische betekenis van het gebied en in de versterking van de ruimtelijke kwaliteit.

Landbouw

De 72 hectare grote Crezéepolder is door provincie Zuid-Holland aangewezen als Deltanatuurgebied en daarin was geen plaats voor landbouwactiviteiten.

Spruitenteler Piet Plaisier had het grootste deel van zijn land, 42 hectare, in die polder liggen. Het boerenbedrijf is nu omgevormd tot de Paradijshoeve. Momenteel runt de familie hier een paardenpension met 33 paarden. De schuur heeft een nieuwe bestemming gekregen. De voormalig akkerbouwer heeft nog 20 hectare land voor hooibouw en wintertarwe.

Dijken

Om de getijdenatuur te realiseren wordt een dijk doorgestoken. Gemeenten, waterschap Hollandse Delta en Rijkswaterstaat roepen in koor dat dat alleen kan als andere dijken zijn versterkt.

Inmiddels zijn de werkzaamheden voor dat dijkversterkingsprogramma in volle gang. De verwachting is dat de werkzaamheden eind 2016 zijn afgerond en dat de zomerdijk in het voorjaar van 2017 open kan.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  10° / 7°
  85 %
 • Maandag
  10° / 7°
  90 %
 • Dinsdag
  9° / 6°
  90 %
Meer weer