Noord%2DHolland+deelt+aanvragen+windparken
Nieuws
© Jhay Baniaga

Noord-Holland deelt aanvragen windparken

Bij provincie Noord-Holland zijn vijftien principe-aanvragen ingediend voor het bouwen van windturbines in vier van de door Provinciale Staten vastgestelde herstructureringsgebieden.

De gebieden zijn het Noordzeekanaalgebied (gemeente Amsterdam), de Spuisluis (gemeente Velsen), de Waardpolder (gemeente Hollands Kroon) en West-Friesland (gemeente Medemblik).

Het provinciebestuur besloten openbaar te maken welke initiatiefnemers voor welke gebieden een bouwaanvraag voor de windturbines hebben aangevraagd. Aanvankelijk was de provincie terughoudend hiermee vanwege de bedrijfsgevoelige informatie.

Aanvragers

De aanvragers zijn: Eneco (Spuisluis en West Friesland), Wind Groep Holland en Havenbedrijf Amsterdam (Nieuwe Hemweg Westpoort, Hornweg Westpoort, Noordzeeweg Westpoort), Coöperatie NDSM Energie (NDSM), Havenbedrijf Amsterdam (Afrikahaven, BP Terminal, Siciliëweg, Brettenzone, Westpoortweg, Waterland terminal, Noorzeekanaalgebied), Gemeente Zaanstad (Windpark Zaanstad) en Windpark Energiek (Waardpolder).

Procedure

Iedere initiatiefnemer die een principe aanvraag heeft ingediend, is uitgenodigd voor een verkennend gesprek met de Omgevingsdienst NZKG en de provincie.

Daarnaast staat het een initiatiefnemer vrij om de omwonenden rond zijn initiatief zelf te benaderen. De provincie plaatst verslagen van de tot nu toe gehouden gesprekken met initiatiefnemers op de website.

De definitieve aanvragen kunnen vanaf 15 januari 2016 worden ingediend.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  19° / 10°
  20 %
 • Donderdag
  20° / 11°
  10 %
 • Vrijdag
  21° / 10°
  20 %
Meer weer