'Landbouwkas geen snoeppot Randstad'

De Europese landbouwpot mag niet worden gebruikt voor stadsontwikkeling. Dat stelt de SGP in reactie op uitspraken van minister Ronald Plasterk.

%27Landbouwkas+geen+snoeppot+Randstad%27
© Wikipedia.nl

De SGP ergert zich aan uitspraken van Plasterk waarin hij stelt dat 'Nederland één grote stad is'. 'De minister zegt dat hij geld uit de Europese landbouwpot voor stadsontwikkeling wil gebruiken', stelt de SGP. 'Maar dat voorstel moet hij snel opbergen.'

'Juist de agrarische sector draagt netto voor maar liefst 26 miljard euro bij aan de handelsbalans van Nederland', zegt SGP-Kamerlid Elbert Dijkgraaf. 'Zo'n belangrijk landbouwfonds is geen snoeppot om stedelijke problemen op te lossen.'

Stadspark

De SGP vindt dat Plasterk het landelijk gebied niet moet wegzetten als 'stadsparken'. Dijkgraaf: 'Dat getuigt van Randstedelijke arrogantie die geen recht doet aan de historie en ook niet aan het belang van de agrarische sector voor de Nederlandse economie'.

Met zijn collega Bisschop dient Dijkgraaf daarom een serie vragen in om duidelijkheid te waarborgen over de inzet van de landbouwfondsen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer