Comité muizenschade meer dan tevreden

Het actiecomité muizenschade is meer dan tevreden over de verruimingen die staatssecretaris Sharon Dijksma (EZ) doorvoert voor boeren met muizenschade. 'Dit was het hoogst haalbare', geeft Jacob van der Wal aan.

Comit%C3%A9+muizenschade+meer+dan+tevreden
© NVT

Dijksma kwam dinsdag met een brief met een reactie van de Europese Commissie op maatregelen voor door muizenschade getroffen boeren.

Vooral de vrijstelling van de eis, dat 80 procent van het bouwplan van bedrijven die van de derogatie gebruikmaken uit grasland moet blijven bestaan, biedt mogelijkheden stelt Van der Wal. 'Er gaan heel wat boeren extra maïs verbouwen.'

Dekvruchten

Datzelfde geldt volgens de melkveehouder uit Indijk voor het twee weken langer mestuitrijden en het maximaal gebruik van dekvruchten. Van der Wal is van plan om zomergerst door zijn gras heen te zaaien.

'Het is zaak om het seizoen zolang mogelijke te verlengen zodat we zolang mogelijk gras kunnen maaien.'

Gesprek

Van der Wal had eind januari samen met andere leden van het actiecomité en LTO Nederland een gesprek met Sharon Dijksma over mogelijke verruimingen.

'Ze zei meteen dat ze geen pot met geld had. Maar dat ze zich in ging zetten om ons op andere manieren tegemoet te komen. Ze heeft zich aan haar woord gehouden. Daar hou ik van.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  19° / 10°
  50 %
 • Zondag
  22° / 9°
  70 %
 • Maandag
  19° / 12°
  30 %
Meer weer