RFC voegt kaasverpakkingslocaties samen

Royal FrieslandCampina (RFC) Cheese wil de kaasverpakkingslocatie Den Hollander Food in Lochem sluiten en de activiteiten verplaatsen naar Wolvega en Leerdam.

RFC+voegt+kaasverpakkingslocaties+samen
© Nieuwe Oogst

Door kostenverlaging en beter in te spelen op de behoefte aan nieuwe verpakkingsconcepten, wil RFC haar concurrentiepositie op de groeiende Europese markt voor voorgesneden en voorverpakte kaas verbeteren.

FrieslandCampina Cheese wil de kaasverpakkingslocatie in Lochem in het eerste kwartaal van 2016 sluiten. De medezeggenschapsorganen zijn daarover om advies gevraagd.

Den Holland Food

Bij Den Hollander Food wordt kaas gesneden in plakken, stukken, blokjes en geraspte kaas en verpakt. De huidige locatie laat het volgens RFC niet toe om in te spelen op toekomstige verpakkingsbehoeften.

Bij FrieslandCampina Cheese in Wolvega en Leerdam wordt 19 miljoen euro geïnvesteerd. Daarbij gaat het om investeringen in nieuwe verpakkingslijnen en het verplaatsen van verpakkingslijnen vanuit Lochem.

Verpakkingsvormen

In de toekomst kunnen de locaties Wolvega en Leerdam meer verschillende verpakkingsvormen voor kaasproducten voor zowel de Europese als internationale markt verpakken. Het aantal arbeidsplaatsen neemt toe met negen.

Als gevolg van de sluiting van Den Hollander Food vervallen 139 arbeidsplaatsen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    10° / 6°
    70 %
  • Zaterdag
    10° / 5°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
Meer weer