Boycot+kost+FrieslandCampina+80+miljoen
Nieuws
© Nieuwe Oogst

Boycot kost FrieslandCampina 80 miljoen

De resultaten van Royal FrieslandCampina (RFC) zijn vorig jaar voor minimaal 80 miljoen euro negatief beïnvloed door de Russische boycot van levensmiddelen uit Europa.

RFC meldde dat vanmorgen tijdens de presentatie van de jaarcijfers. De coöperatie verwacht nog lang de gevolgen van de Russische boycot te zullen voelen. Zelfs als die wordt beëindigd, herstelt de vraag in Rusland niet snel, zegt het concern.

Het bedrijf verwacht dit jaar te kunnen profiteren van een toenemende vraag naar zuivelproducten in Azië en Afrika. De goedkope euro verstevigt daarbij de concurrentiepositie van producenten uit de eurozone.

Winstverwachting

RFC waagt zich niet aan een concrete winstverwachting voor 2015. Het bedrijf zegt wel dat de vooruitzichten voor de langere termijn positief blijven.

'Door de groei van de wereldbevolking en de toename van de welvaart in vele regio’s zal de vraag naar voeding en vooral naar voeding die rijk is aan nutriënten, waaronder zuivelproducten, toenemen', geeft het bedrijf aan.

ANP

Weer

 • Zondag
  5° / -1°
  50 %
 • Maandag
  5° / 1°
  50 %
 • Dinsdag
  7° / 3°
  70 %
Meer weer