Maatwerk+stuwt+groei+FrieslandCampina
Nieuws
© Nieuwe Oogst

Maatwerk stuwt groei FrieslandCampina

Royal FrieslandCampina (RFC) wil de komende jaren groeien met producten voor specifieke doelgroepen als zuivel voor senioren of kinderen. Dat bevestigde een woordvoerder van het bedrijf na berichtgeving in Het Financieele Dagblad.

Zo zal de zuivel voor senioren specifieke voedingsstoffen bevatten die belangrijk zijn voor die doelgroep. Hetzelfde geldt voor kinderen. Ook verwacht RFC groei van zijn traditionele activiteiten zoals de productie van kaas.

De coöperatie houdt voor de periode 2010-2020 rekening met een groei van 2 procent per jaar, vooral in het buitenland als gevolg van de wereldwijde vraag naar zuivel.

Productiecapaciteit

Het zuivelconcern heeft de afgelopen jaren 2,5 miljard euro geïnvesteerd, waarvan circa 1,8 miljard in Nederland, onder meer om de productiecapaciteit op te voeren en moderniseren.

De investeringen zijn ook nodig om het aanstaande extra melkaanbod van boeren te verwerken. Sinds woensdag mogen boeren weer zoveel melk produceren als ze willen na het afschaffen van het Europese melkquotum.

RFC zal daardoor naar verluidt zo'n 15 procent meer melk moeten verwerken van zijn leden.

Huishan Dairy

Sinds deze week is FrieslandCampina een samenwerking gestart met Friesland Huishan Dairy. Dat bedrijf gaat op de Chinese markt een nieuw merk babyvoeding introduceren. Daarnaast blijven beide ondernemingen hun eigen merken babyvoeding in het land verkopen.

ANP

Weer

 • Zaterdag
  19° / 8°
  20 %
 • Zondag
  20° / 10°
  40 %
 • Maandag
  17° / 12°
  70 %
Meer weer