Tuinbouw, daar zit muziek in

Vijf glastuinbouwbedrijven in Venlo zetten volgende week zondag (12 april) hun deuren open tijdens Kom in de Kas. Het thema dit jaar is ‘Tuinbouw, daar zit muziek in’. Bij de vijf bedrijven zijn diverse activiteiten die hierop aansluiten.

Voor het thema ‘Tuinbouw, daar zit muziek in’ wordt samengewerkt met Grenswerk, het poppodium van Venlo. Niet alleen de DJ Academy biedt daar talenten uit Venlo het podium, ook The Blue Grass Boogiemen geeft invulling aan het thema.

Tasty Tom

Tasty Tom (Leutherweg 210) behoeft wellicht geen introductie meer. Het bedrijf is jaren een begrip in Nederland. Het hele jaar door worden de bekende Tasty Tom-tomaatjes geleverd. Wat misschien niet bekend is, is dat het bedrijf via WKK stroom levert aan zo’n 3200 woningen in Venlo. De warmte en CO2 die daarbij vrijkomen, gaan naar de kas. Tijdens Kom in de Kas is de WKK van dichtbij te bekijken. Ook is er een proeverij en kunnen kinderen onder begeleiding op een elektrowagentje rijden.
Ebus Kwekerijen (Middenweg 97) is ontwikkeld ter ondersteuning van Ebus Cash & Carry, gevestigd in de FloraZON groothandelsmarkt. De locatie aan de Middenweg is onderdeel van maar liefst drie productiebedrijven. Het bedrijf teelt exclusieve soorten en potmaten van onder andere perkgoed, vaste planten, helleborussen, azalea’s en poinsettia’s. Uniek aan Ebus Kwekerijen is het gebruik van Vitaal Water, het eb- en vloedsysteem en waterrecycling. Hierdoor zijn minder voedings- en bestrijdingsmiddelen nodig. Tijdens Kom in de Kas wordt deze teeltmethode uitgebreid toegelicht.

Pekam

Peter Leurs (Pekam, Oude Rijnstraat 73a) teelt al zeven jaar minikomkommers en augurken, vooral voor de Duitse markt. Hij zet per jaar 1,5 miljoen kilo augurken af en 4 miljoen minikomkommers. Bezoekers kunnen tijdens Kom in de Kas uitgebreid kennismaken met en proeven van de komkommers en augurken en een rondleiding maken door te kas. Voor de kinderen is er een klimwand/springkussen aanwezig.
Familie Van Rijn (Rijnland Noord, Middenweg 124) runt een aardbeien- en trostomatenkwekerij. Na elf jaar trostomaten te hebben geteeld op de locatie Middenweg is de kas eind 2013 omgebouwd tot een aardbeienkas. Rijnland teelt het ras Elsanta. Een stevig ras met een langere houdbaarheid en een heerlijk aardbeienaroma.
Tijdens Kom in de Kas wordt het teeltproces toegelicht en natuurlijk kan iedereen proven van verschillende soorten aardbeien en een heerlijke smoothie laten maken.
En tot slot het familiebedrijf Gipmans Planten (Middenweg 224), dat al ruim veertig jaar bestaat. Gipmans maakt groenteplanten voor professionele tuinders. Ook kweken ze onder de naam Especia verse kruiden in pot. Deze kruiden zijn ook te vinden in de supermarkt.
Tijdens Kom in de Kas komen deze kruiden uitgebreid aan bod, evenals het telen van sla op water. Gipmans heeft compleet geautomatiseerde productielijnen, waardoor ze efficiënt produceren met constante kwaliteit. Tijdens Kom in de Kas is er ook een heuse kruidensommelier. Kinderen kunnen hun hart ophalen bij de Fit Food Fun Factor Bus, waar ze kunnen knutselen met fruit.
Op de website van Kom in de Kas staat meer informatie over de deelnemende bedrijven. Ook is er een routekaartje te vinden.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
  • Maandag
    17° / 7°
    20 %
  • Dinsdag
    21° / 9°
    65 %
Meer weer