‘Bedrijfsbezoek zegt meer dan cijfers’

%E2%80%98Bedrijfsbezoek+zegt+meer+dan+cijfers%E2%80%99
© Koos v.d. Spek

Burgemeester Pieter Smit (met geblokte stropdas) van gemeente Oldambt luistert geboeid naar de uitleg van boomkweker Erik Kloosterhuis over zijn nieuwe rooimachine. In plaats van voorheen één rij worden met deze machine vier rijen (één bed) tegelijk gerooid. Op uitnodiging van LTO Noord Oldambt waren de burgemeester, drie wethouders en een aantal ambtenaren dinsdag op bedrijfsbezoek bij de familie Kloosterhuis in Winschoten.
‘Wij organiseren dit vaker omdat we ervaren dat ze op het gemeentehuis te weinig feeling hebben met de agrarische sectoren’, zegt voorzitter Pieter ten Have van LTO Noord Oldambt. ‘Als je iets laat zien van de agrarische bedrijvigheid, dan zegt dat veel meer dan alleen de cijfers over een bedrijf.’
Onderwerp van gesprek bij Kloosterhuis was onder andere de werkgelegenheid. ‘Het Oldambt is een krimpgebied. De commissie Van Zijl kijkt hoe hier meer werkgelegenheid kan komen’, legt Ten Have uit.
Het sorteerwerk heeft Kloosterhuis uitbesteed naar Hongarije. ‘Zij zouden best willen werken met mensen uit de regio, maar bureaucratie en nieuwe regelgeving maken het moeilijker om mensen uit de omgeving aan te nemen’, aldus Ten Have.
Een tweede bedrijfsbezoek was bij de familie Boonman in Midwolda. Zij zijn met hun akkerbouw- en vleesvarkensbedrijf verplaatst vanwege de aanleg van een nieuwe vaarverbinding. De bezoekers maakten in de nieuwe stal kennis met de nieuwste technische ontwikkelingen. ‘Door te laten zien hoe er wordt gewerkt, wordt er anders over je gepraat’, is de ervaring van Ten Have.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    14° / 8°
    20 %
  • Zondag
    15° / 6°
    20 %
  • Maandag
    11° / 7°
    95 %
Meer weer