Alweer bijna Pasen

Het is alweer bijna Pasen. Gelukkig is er dit jaar wel een ‘paas-effect’ op de eierprijs. We hopen voor de pluimveebedrijven dat dit effect nog lange tijd naijlt.
Een dikke week geleden hield iedereen de adem in. Het zal toch niet weer raak zijn?!.... Opnieuw vogelgriep in Nederland… Het was een andere variant, en woensdagavond werden vrijwel alle andere maatregelen opgeheven. Hopelijk blijft het hierbij.
Door de vogelgriep bij Barneveld zijn we er allemaal weer even op gewezen dat het gevaar nog altijd op de loer ligt. Het blijft belangrijk om alles zou hygiënisch mogelijk te houden. Dus ook met Pasen. Daarom hebben wij de nodige maatregelen getroffen.
Het is dit jaar voor het derde jaar op rij dat kinderen (na inschrijven) bij ons paaseieren kunnen zoeken. We begonnen drie jaar geleden met twee groepen van 25 kinderen, en inmiddels hebben we vier groepen! Wat fijn dat zoveel (groot)ouders met kinderen de paasactiviteit op onze boerderij leuk vinden!
We delen de kinderen in groepen van dezelfde leeftijden. Daarbij zorgen we ervoor dat alle kinderen de kans krijgen om hun eitjes te zoeken en dat ze de eieren die ze gevonden hebben vervolgens kunnen verven.
Natuurlijk krijgen ze ook wat lekkers. Er loopt een paashaas rond die de eitjes verstopt, we hebben een springkussen, kinderen kunnen paardrijden en skelteren. Heerlijk om ze een paar leuke uurtjes te zorgen.
Voorgaande jaren namen we ook een kijkje bij de kippen. Dat doen we dit jaar niet omdat we het risico te groot vinden. En verder treffen we buiten maatregel zoals ontsmettingsmatten en handontsmettinsmiddel.
Via de Stichting Blij met een ei, waar onze pluimveehouderij als bedrijf bij is aangesloten, zorgen we voor promotiemateriaal. Wij gaan in ieder geval ook dit jaar weer ons uiterste best doen om de sector te promoten.
We wensen de bedrijven waar kinderen ook paaseieren kunnen zoeken veel succes en plezier. Fijne paasdagen!

Andy Siemons,

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    14° / 8°
    20 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer