Interesse voor rode klaver fors gegroeid

De belangstelling onder veehouders voor rode klaver in gras is sterk toegenomen. 'Dat blijkt uit een groeiend aantal hectares de laatste jaren', meldt projectleider Jan de Wit van Klaverklimaat.

Interesse+voor+rode+klaver+fors+gegroeid
© Nieuwe Oogst

Deze weken zaaien ondernemers weer gras in. Een groeiende groep combineert dit met rode klaver. 'Ik zie steeds meer ondernemers die met gras-rode klaver aan de slag gaan', weet De Wit.

'Een van de doelstellingen van ons project was om de voordelen van rode klaver beter voor het voetlicht te brengen. Uit marktsignalen blijkt dat steeds meer ondernemers deze teelt zien zitten.'

Brochure

De brochure ‘Rode klaver voor maaiweides: winst voor veehouder en klimaat’ van het Louis Bolk Instituut biedt ondernemers die de stap naar gras-klaver nog niet hebben gezet een helpende hand.

'Het biedt een overzicht van de belangrijkste voordelen, en duidelijke kosten-batenanalyses', verzekert De Wit, werkzaam bij het instituut.

Klaverklimaat

De brochure kwam tot stand in het kader van project KlaverKlimaat dat als doel heeft voordelen van gras-rode klaver breed onder de aandacht van boeren te brengen.

In het project werken maatschap Buijs, maatschap Grootkoerkamp, Agrifirm Feed, Barenbrug en het Louis Bolk Instituut samen.

· klik voor klaverbrochure op bijgesloten pdf

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  22° / 12°
  70 %
 • Dinsdag
  17° / 11°
  50 %
 • Woensdag
  18° / 8°
  30 %
Meer weer