Compensatie voor weidevogelgebied

Het hoogheemraadschap van Rijnland en gebeidscollectief de Groene Klaver hebben een akkoord bereikt over de compensatie van het weidevogelgebied in de Leendert de Boerspolder bij Nieuwe Wetering.

Compensatie+voor+weidevogelgebied
© Hoogheemraadschap van Rijnland

Hoogheemraad Hans Schouffoer van Rijnland, en voorzitter Theo van Leeuwen van de Groene Klaver zetten maandag hun handtekening onder de overeenkomst.

Het verlies aan weidevogelgebied is een gevolg van het onder water zetten van de Leendert de Boerspolder.

Met ingang van het broedseizoen van 2015 wordt 3 hectare zoveel mogelijk aaneengesloten grasland op een andere manier beheerd.

Tussen 1 april en 15 juni komt er een rustperiode waarin niet op het land wordt gewerkt en de weidevogels niet worden gestoord tijdens het nestelen en broeden en het opgroeien van de kuikens.

Blauwe diensten

Ook hebben de Groene Klaver en Rijnland elkaar eerder gevonden op het gebied van blauwe diensten. Door deze ‘groene dienst’ hier nu aan toe te voegen willen zij de samenwerking versterken.

Rijnland wil de kennis uit het gebied gebruiken om zo tot effectieve en efficiënte oplossingen te komen voor de diverse wateropgaven.

Daarbij willen ze agrariërs inschakelen, omdat zij volgens Rijnland vaak heel goed weten hoe ze het beste lokale opgaven kunnen oplossen.

De Groene Klaver

De Groene Klaver is een gebiedscollectief waarin vier agrarische natuurverenigingen worden vertegenwoordigd. Dit collectief stelt zich op als tussenpartij bij de contacten tussen Rijnland en agrariërs. Uitgangspunt is het samenwerken aan verbetering van natuur en watersysteem.

De Leendert de Boerspolder is een eiland van 6 hectare aan de rand van de Kagerplassen, ten zuiden van de Haarlemmermeer.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Woensdag
    10° / 3°
    50 %
  • Donderdag
    10° / 3°
    20 %
  • Vrijdag
    11° / 4°
    70 %
Meer weer