Goede+opkomst+bij+doorzaai+met+rode+klaver
Nieuws
© Nieuwe Oogst

Goede opkomst bij doorzaai met rode klaver

Het doorzaaien van klaver in bestaand grasland is niet eenvoudig. De opkomst kan behoorlijk wisselen. In het Waardenetwerk Grasland met Toekomst wordt gezocht naar de optimale methode om bestaand grasland te verrijken met klaver.

Bij een doorzaaidemo van rode klaver op een graslandperceel van melkveehouders Mingels in Margraten was de klaveropkomst hoog.

Doorzaai vond plaats op 15 september in een perceel met Engels raaigras en bij een meting op 23 oktober varieerde de opkomst tussen 32 en 66 procent. De hoogste opkomst werd gemeten op het object met de minste zaaidiepte: 0,5 - 1 centimeter.

Stikstofknolletjes

Het gebruikte ras was Taifun tetraploide rode klaver. Bij een aantal objecten was het zaad geënt met rhizobium. Bij deze objecten waren na vijf weken al stikstofknolletjes zichtbaar.

Vrijdag konden de deelnemers de resultaten in de praktijk zien. Tevens werden verschillende graslandonderhoudmachines in de praktijk gedemonstreerd. Het Waardenetwerk wordt gecoördineerd door AgriConnection.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  4° / 1°
  10 %
 • Maandag
  6° / -3°
  40 %
 • Dinsdag
  9° / 4°
  20 %
Meer weer