Mooiste uitloop: De Zandschulp in Overberg

Biologisch Pluimveebedrijf de Zandschulp in Overberg (UT) is door een vakjury uitgeroepen tot mooiste kippenuitloop 2015. Het publiek koos voor het biologisch pluimveebedrijf van Kees Sijbenga uit Hooghalen (DR).

Mooiste+uitloop%3A+De+Zandschulp+in+Overberg
© Bionext

Dat is de uitkomst van de verkiezing van de mooiste kippenuitloop, die het Louis Bolk Instituut en Bionext organiseerden. De vakjury roemt De Zandschulp met 15.000 legkippen vanwege het hoge aantal kippen (70 procent) dat tegelijk buiten gezien wordt.

De uitloop is ingericht met een boomgaard voor de productie van appelsap en wilgen voor de productie van hout dat gebruikt wordt als duurzame energiebron elders op het eigen bedrijf.

De jury vond de variatie in de inrichting, het verzorgde aanzien en vooral ook het innovatieve dubbelgebruik van de uitloop de eerste prijs waard.

Publieksprijs

Het publiek koos voor Kees Sijbenga uit Hooghalen, een pluimveehouder met 4.250 biologische legkippen. Zijn uitloop heeft veel verschillende bomen en struiken, die het jaar door groen blijven, zoals sparren, hulst en buxus.

Deze geven de kippen in de herfst- en winterperiode ook beschutting. Hij kreeg 28 procent van de uitgebrachte stemmen en er werden mooie toelichtingen gegeven zoals 'Ziet er heel natuurlijk uit met een grote variatie aan bomen en struiken en ruige grassen.'

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    10° / 6°
    70 %
  • Zaterdag
    10° / 5°
    30 %
  • Zondag
    11° / 4°
    30 %
Meer weer