Vleeshandelaar Selten: fout in administratie

Bij vleeshandelaar Willy Selten uit Oss is in 2012 paardenvlees als rundvlees in de administratie verdwenen.

Vleeshandelaar+Selten%3A+fout+in+administratie
© Omroep Brabant

'Het was een automatisme', vertelde Selten vanmorgen bij de rechter in Den Bosch, waar hij terechtstaat voor valsheid in geschrifte. 'We zijn er misschien iets te makkelijk mee omgegaan', bekende hij aan de rechter.

Selten verklaarde de fout omdat het paardenvlees in verhouding maar een half procent van de producties was. De vleeshandelaar benadrukte dat het bij een interne, administratieve fout is gebleven.

'Paard werd apart uitgebeend, weggehangen en afgevoerd', vertelde Selten. In het vrieshuis werd op het etiket rund gezet, maar daar was hij niet bij betrokken. 'Wij hebben nooit rund op het etiket gebruikt.'

Waarom in het vrieshuis rund op het etiket werd gezet, weet hij niet. 'Mogelijk omdat we runderuitsnijders waren. Het is me nooit opgevallen.'

Verwarring

Tijdens de rechtszaak werd dinsdag duidelijk dat de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit nog voor de uitbraak van het Europese paardenvleesschandaal anoniem was getipt over de verwarring met paardenvlees bij Selten.

De melding kwam van de Osse snackproducent Dalco, die volgens Selten per ongeluk een partij paardenvlees kreeg geleverd.

Strafeis

Het Openbaar Ministerie denkt dat Selten met opzet 336.000 kilo goedkoper paardenvlees heeft verkocht als rundvlees. De strafeis van de aanklager wordt vanmiddag verwacht.

ANP

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Woensdag
    17° / 8°
    20 %
  • Donderdag
    12° / 7°
    20 %
  • Vrijdag
    12° / 9°
    70 %
Meer weer