Willy Selten start vleeshandel in België

Vleeshandelaar Willy Selten uit Oss is in België met zijn zoon een nieuwe vleeshandel begonnen, meldt het Brabants Dagblad. Selten wordt verdacht van voedselfraude en staat daarvoor 24 maart in Nederland voor de rechter.

Willy+Selten+start+vleeshandel+in+Belgi%C3%AB
© Omroep Brabant

Volgens onderzoek van het Brabants Dagblad hebben de Belgische en Nederlandse instanties elkaar hiervan niet op de hoogte gesteld.

Tegenover de NOS zegt het Belgisch Federaal Agentschap voor de veiligheid van de voedselketen (FAVV) dat er reguliere controles zijn uitgevoerd bij het bedrijf in België. 'Hij mag hier een nieuw bedrijf beginnen. Hij is immers vooralsnog niet veroordeeld voor vleesfraude in Nederland.'

Prettiger werken

Zoon Nick zegt tegen Omroep Brabant dat het alleen zijn bedrijf is. Vader Willy komt alleen af en toe helpen. Het bedrijf zou in in België zijn gevestigd omdat het daar 'prettiger werken' is volgens Nick.

Het paardenvleesschandaal kwam in 2013 aan het licht. Nog nooit werd er zo hoog ingezet op voedselveiligheid: 50 miljoen kilo vlees afkomstig van het Osse bedrijf moest in heel Europa uit de markt worden gehaald.

Rundvlees

Selten zou paardenvlees in rundvlees hebben verwerkt en het als puur rundvlees hebben verkocht. Bovendien bleek in een paardenkarkas dat naar Selten was gegaan het medicijn fenylbutazon te zitten, blikt het Brabants Dagblad terug.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Woensdag
    17° / 8°
    20 %
  • Donderdag
    13° / 7°
    20 %
  • Vrijdag
    12° / 7°
    70 %
Meer weer