Vleeshandelaar Willy Selten geeft fouten toe

De verdachte vleeshandelaar Willy Selten geeft toe dat er bij de verwerking van paardenvlees op zijn bedrijf in Oss fouten zijn gemaakt. Hij ontkent echter dat er bewust en met opzet is gesjoemeld.

Vleeshandelaar+Willy+Selten+geeft+fouten+toe
© Omroep Brabant

Selten (45) gaat er daarom vanuit dat hij wordt vrijgesproken als zijn strafzaak volgende week begint. Begin 2013 viel de inspectie van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) zijn bedrijf binnen.

De handelaar werd verdacht van oplichting en witwassen omdat goedkoper paardenvlees als rundvlees werd verkocht. Twee jaar later is van alle beschuldigingen alleen nog valsheid in geschrifte over.

Uitgebeend en verwerkt

Selten maakte er nooit een geheim van dat hij paarden heeft uitgebeend en verwerkt voor een Engelse klant. Op verzoek van de klant werd het paardenvlees gemengd met rundervet. Per ongeluk kwam dat ook terecht bij een Nederlandse snackproducent.

'Rundvleessnippers en paardenvleessnippers werden onder een en hetzelfde artikelnummer in het vrieshuis opgeslagen. Dat is fout, maar is gebeurd. Ik ben vergeten een totaal ander nummer te gebruiken. Uiteindelijk hadden we dat beter moeten controleren natuurlijk.'

Raadsel

De snackproducent stuurde het vlees terug en kreeg een nieuwe partij. Ook in die partij rundvlees werd DNA van paarden ontdekt. Selten schrok zich rot maar wat er is misgegaan, is voor hem tot op de dag van maandag een raadsel.

'Ergens is er iets niet goed gegaan. Bij ons kan bijna niet. Ik heb er geen verklaring voor', geeft hij aan. De enige verklaring die Selten kan bedenken, is dat er paarden-DNA op de machines is achtergebleven.

ANP

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Woensdag
    17° / 8°
    20 %
  • Donderdag
    14° / 7°
    20 %
  • Vrijdag
    12° / 7°
    70 %
Meer weer