Vruchtbaar voorjaar

Column

Trots! Dat is wat ik op dit moment ben. Het LAJK heeft 11 maart een interessant politiek debat gehouden in Nederweert. Met een opkomst van bijna zestig leden hebben wij, het LAJK en haar leden, onze betrokkenheid bij de Limburgse politiek goed laten zien!
Wij hebben als jonge agrariërs en agrarische jongeren duidelijk aangegeven wat we van de Limburgse politiek verwachten. We willen vooruit en onze bedrijven moeten zich kunnen blijven ontwikkelen. Dat hebben we op deze avond wel duidelijk gemaakt aan de zes politieke partijen die hebben deelgenomen aan het debat. Als dagelijks bestuurder van het LAJK krijg ik enorm veel energie van enthousiaste leden en een geslaagde bijeenkomst.
Met een enorme passie en gedrevenheid ben ik actief bezig met en in de agrarische sector. Onze sector heeft zoveel te bieden. Consumenten zijn minimaal drie keer per dag (on)bewust bezig met agrarische producten: ontbijt, lunch en avondeten. Bovendien zorgt de agrarische sector voor een leefbaar en vitaal platteland.
Waar ik ook veel energie uit haal is het kennismaken met andere sectoren dan de varkens- en vleeskuikensector. Sectoren onderling kunnen erg veel elkaar leren. Maar de agrarische sector kan ook veel leren van bijvoorbeeld het midden- en kleinbedrijf. Wat doet het mkb bijvoorbeeld aan communicatie, hoe bereiken ze de (potentiële) consument, hoe worden producten verkocht, hoe is de marge opgebouwd, hoe ga je om met personeel? Mkb’ers laten dan ook volop zien hoe trots ze zijn op hun product. Daar kunnen wij, bestuurders en de agrarische sector zelf, ontzettend veel van leren.
Het voorjaar staat weer voor de deur: de aspergetunnels staan klaar voor het nieuwe seizoen, het land wordt bemest en bewerkt en de eerste krokussen komen tevoorschijn. Ik wil iedereen een fijn vruchtbaar voorjaar wensen. Dat we met zijn allen trots mogen zijn op wat we doen!

Ilse Verhoijsen,

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    14° / 8°
    20 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer