Spandoek kondigt 'koeien in de wei' aan

'Wij gaan weer naar buiten' staat er op een spandoek met zwarte en roodbonte koeien, dat de komende maanden overal in het land is te zien.

Spandoek+kondigt+%27koeien+in+de+wei%27+aan
© LTo

Alle leden rundveehouders van LTO Noord, ZLTO en LLTB krijgen de beschikking over zo'n spandoek om te laten zien dat hun melkkoeien en jongvee binnenkort weer in de wei in gaan.

De LTO-actie werd gisteren aangekondigd door Kees Romijn, voorzitter van vakgroep LTO Melkveehouderij. Dat gebeurde op het melkveebedrijf van familie Sjaak en Karin van Veen in Zoeterwoude, waar werd stilgestaan bij het einde van de melkquota.

Toezending

Voor toezending van een spandoek kunnen de bij LTO Noord, ZLTO en LLTB aangesloten melkveehouders zich tot 1 april aanstaande. bij hun organisatie aanmelden.

De veehouders wordt gevraagd het doek op te hangen op een opvallende, voor het publiek zichtbare plaats. Dat kan in het weiland, aan een hek of de stal.

Imago

Weidende koeien zijn onlosmakelijk verbonden met het Nederlandse landschap, staat in de laatste visie van de vakgroep. Koeien hebben het op stal goed, maar vaak wordt door burgers een link tussen weidegang en dierenwelzijn.

'Het goede imago van de melkveehouderij hebben we voor een groot deel hier aan te danken', stelt Romijn.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    14° / 8°
    20 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer