FarmWalk goed beoordeeld

Melkveehouders geven de FarmWalk gemiddeld een 7,5. Het merendeel (92 procent) van de deelnemers raadt andere melkveehouders aan er ook mee aan de slag te gaan.

FarmWalk+goed+beoordeeld
© Farmwalk

De ronde door het gras – en daarbij gericht kijken, meten, beslissen en doen – plus kennis over gras en bodem worden beoordeeld als meest waardevolle elementen van de FarmWalk.

Dat blijkt uit een enquête onder bijna vierhonderd melkveehouders die in 2014 onder begeleiding van hun WeideCoach zijn getraind in de FarmWalk.

Bijna de helft (45 procent) van deze melkveehouders doet inmiddels op zijn eigen bedrijf één of meer keer per week een FarmWalk, 38 procent doet dit één tot drie keer per maand.

Hoge ambitie

Driekwart van deze melkveehouders heeft voor dit jaar de ambitie minimaal één maal per week het gras en de beweiding gericht te managen.

De FarmWalk is een managementtool die het vakmanschap van melkveehouders versterkt. Veehouders krijgen zo grip op gras en kunnen daarmee weidegang inpassen in moderne bedrijfssystemen.

WeideCoach

Veehouders komen, onder leiding van een WeideCoach, vijf keer in groepsverband bij elkaar om de FarmWalk te trainen. Hierbij leert de melkveehouder praktische hulpmiddelen te gebruiken.

Dat zijn onder meer een graslandhoogtemeter, de graslandgebruikskalender, schop, boor, het bemestings- en beweidingsplan en natuurlijk diens eigen handen, ogen en neus. Voor iedere fase van het weideseizoen zijn er tips, aandachts- en beslispunten.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    17° / 5°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
  • Maandag
    17° / 7°
    20 %
Meer weer