FloraHolland+krijgt+aansluiting+op+A44
Nieuws
© website

FloraHolland krijgt aansluiting op A44

Flora Holland krijgt bij afrit Oegstgeest/Rijnsburg een eigen aansluiting op de A44. Gemeente Katwijk, Rijkswaterstaat, gemeente Oegstgeest, Flora Holland en provincie Zuid-Holland gaan samen deze aansluiting realiseren.

De partijen hebben hiervoor een uitvoeringsovereenkomst en financieringsovereenkomsten gesloten. Tegen het verkeersbesluit van gemeente Oegstgeest was een beroep aangetekend.

Dit beroep is door de rechter afgewezen, waarmee er voor de aansluiting van Flora Holland op de A44 geen obstakels meer zijn. Rijkswaterstaat is gestart met de aanbestedingsprocedure voor de aanleg van de aansluiting.

De gunning is in april. Dan kan nog voor de zomer worden gestart met de voorbereidende werkzaamheden. Het werk moet uiterlijk 1 oktober 2016 worden opgeleverd.

Minder vrachtverkeer

Het realiseren van de aansluiting van Flora Holland op de westelijke afrit A44 zorgt voor een grote verbetering van de bereikbaarheid van Flora Holland. Daarnaast is de aansluiting belangrijk voor de verkeersveiligheid en de leefbaarheid binnen de gemeente Katwijk en Oegstgeest.

Dagelijks rijden vele vrachtwagens van en naar Flora Holland over de Rijnzichtweg (Oegstgeest) en de Rijnsburgerweg (Katwijk). Dit vrachtverkeer heeft een grote invloed op de leefbaarheid en de doorstroming van het verkeer op deze plekken.

Een groot deel van het vrachtverkeer bereikt straks rechtstreeks het veilingterrein.

Eens

Wethouders Klaas Jan van der Bent (Katwijk) en Wendelien Tönjann (Oegstgeest) zijn het erover eens: 'Dit betekent dat er veel minder vrachtverkeer over de Rijnsburgerweg in Rijnsburg en Rijnzichtweg in Oegstgeest gaat rijden'.

'Dat is een flinke verbetering voor de doorstroming, de verkeersveiligheid en leefbaarheid in Rijnsburg en Oegstgeest'.

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  8° / 6°
  30 %
 • Vrijdag
  8° / 7°
  20 %
 • Zaterdag
  7° / 2°
  10 %
Meer weer