Dijksma: meer vertellen over middelen

Telers zouden standaard hun buren actief moeten informeren over het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen. Dat zei staatssecretaris Sharon Dijksma donderdag tijdens het PlantgezondheidEvent.

Dijksma%3A+meer+vertellen+over+middelen
© Inzicht in natuur

Betere communicatie en uitleg over het gebruik vergroten het draagvlak bij burgers en creëren wederzijds begrip, meent de bewindsvrouw.

In gesprek

Dijksma wil op korte termijn in gesprek met LTO over hoe dit kan worden bereikt. In dit kader zei ze blij te zijn dat de LTO-campagne 'Een goede buur is beter..' de komende jaren wordt voorgezet.

Volgens Dijksma hebben de recente berichten over onzorgvuldige naleving van de gewasbeschermingsregels het draagvlak verkleind.

Imagoschade

Zo was de gemeten emissie van gewasbeschermingsmiddelen in glastuinbouwgebieden te hoog en heeft de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit bij steekproeven verboden middelen aangetroffen, waardoor de autoriteit strenger is gaan controleren.

'Dat is nodig, maar schaadt helaas wel het imago van de hele sector: de vele goede telers lijden onder de kwade', aldus de staatssecretaris.

Verduurzaming

Dijksma pleitte tijdens het door LTO Glaskracht en Wageningen UR Glastuinbouw georganiseerde PlantgezondheidEvent er verder voor dat boeren en tuinders het publiek meer informeren over de vooruitgang die ze boeken bij verduurzaming.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    14° / 8°
    20 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer