Dijksma+spreker+op+PlantgezondheidEvent
Nieuws
© Bron: Nieuwe Oogst TV

Dijksma spreker op PlantgezondheidEvent

Tijdens het PlantgezondheidEvent van LTO Glaskracht Nederland en Wageningen UR Glastuinbouw is staatssecretaris Dijksma van het ministerie van Economische Zaken dit jaar gastspreker.

Staatssecretaris geeft tijdens het event op 12 maart in Bleiswijk haar visie met betrekking tot de ontwikkeling van plantgezondheid voor de komende 10 jaar.

Centraal tijdens de bijeenkomst staat de vergroening van de glastuinbouw middels IPM (Integrated Pest Management).

Gewasbescherming

Glastuinbouwondernemers laten zich tijdens het PlantgezondheidEvent informeren over de nieuwste inzichten en ontwikkelingen op het gebied van geïntegreerde gewasbescherming (IPM).

Welke kansen liggen er, wat zijn de Green Challenges en welke mogelijkheden zijn er voor de Green Deals. Ook worden onderzoeksresultaten en toekomstplannen van het innovatieprogramma ‘Het nieuwe Doen in Plantgezondheid’ nader toegelicht.

Plantversterking

Er zijn diverse workshops over onder andere plantversterking via meststoffen, weerbare teelt en aanpak schimmels als meeldauw, bacteriën en diverse plagen, waaronder trips en luizen. Bovendien telt een bezoek aan dit Event mee voor een verlenging van de spuitlicentie.

Weer

 • Maandag
  20° / 15°
  70 %
 • Dinsdag
  17° / 10°
  20 %
 • Woensdag
  15° / 11°
  50 %
Meer weer