CDA wil debat over dijk-uitspraak Dijksma

Het CDA heeft een debat aangevraagd met minister Melanie Schultz van Haegen (I&M) over de plannen die het kabinet heeft voor water en natuur.

CDA+wil+debat+over+dijk%2Duitspraak+Dijksma
© Waterschap Peel en Maasvallei

'Voor Dijksma is een dijk is niet langer heilig', kopte dagblad Trouw deze week. In het interview legt staatssecretaris Sharon Dijksma het water- en natuurbeleid uit. Het komt erop neer dat rivieren nog meer ruimte krijgen, de zee toegang krijgt tot de duinen en getij terugkeert in afgesloten meren in Zeeland.

Robuuste natuur die moet leiden tot meer waterveiligheid en economische kansen.

Koude douche

Voor het CDA kwam die visie als een koude douche. 'Het belang van de Deltawerken wordt ondermijnd', zegt CDA-woordvoerder Jaco Geurts. 'Verzilting in Zeeland lijkt de norm te worden. Het onder water zetten van de Hedwigepolder is hierbij kinderspel.'

Het geven van meer ruimte voor rivieren noemt het CDA een keiharde klap in het gezicht van de mensen in bijvoorbeeld het Rivierengebied. De partij heeft om een brief gevraagd van het kabinet en een debat met minister Schultz.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  9° / 5°
  75 %
 • Donderdag
  8° / 4°
  40 %
 • Vrijdag
  10° / 5°
  45 %
Meer weer