Feest+in+strijd+tegen+vrijgezellenoverschot
Nieuws
© Nieuwe OOgst

Feest in strijd tegen vrijgezellenoverschot

Een feestavond om het aantal vrijgezelle boeren in de Noordoostpolder en Zuidwest-Friesland te verminderen. Met dat idee wordt op 21 maart het 'Boer zoekt Moer Feest' gehouden in Nagele.

Het Centraal Bureau voor de Statistiek meldde begin dit jaar dat de meeste vrijgezelle boeren in Nederland in de Noordoostpolder wonen. De Noordoostpolder telt, net als de gemeente Zuidwest Friesland, meer dan 75 boeren die geen partner hebben.

Het nieuwsbericht bracht burgemeester Auke van der Werff van Noordoostpolder op het idee daar wat aan te doen.

'Tijdens het ‘Boer zoekt moer Feest’ laten we zien dat boeren in Noordoostpolder niet alleen vrijgezel kunnen zijn, maar ook vrij gezellig zijn', zegt mede-organisator Adriaan van Oorschot van evenementenlocatie Op d'n Akker.

Bout

Bij binnenkomst krijgen vrijgezelle mannen een bout, en vrijgezelle vrouwen een moer met verschillende diameters. 'Dat wordt gezellig passen en meten.' Het eerste passende stel krijgt twee verrassingsmenu’s en twee flessen wijn aangeboden.

Gastheer Van Oorschot verwacht ruim 500 gasten te verwelkomen. Om verwarring te voorkomen, zullen de wel- en niet-vrijgezellen herkenbaar zijn.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  20° / 17°
  60 %
 • Maandag
  18° / 14°
  50 %
 • Dinsdag
  19° / 10°
  20 %
Meer weer