Bijna+half+miljoen+voor+agrofoodcluster
Nieuws
© Studio Kastermans

Bijna half miljoen voor agrofoodcluster

Stichting Agrofoodcluster Noordoostpolder heeft 442.000 euro ontvangen van gemeente Noordoostpolder, rijksmiddelen uit het Zuiderzeelijngelden fonds en provincie Flevoland.

LTO Noord heeft samen met Agrico, Tolsma/Grisnich, Waterman Uien, NAK, Aeres groep, Countus en Rabobank de krachten gebundeld in een Agrofoodcluster Noordoostpolder.

Het Agrofoodcluster wil kennisuitwisseling en innovatie stimuleren, aansluiting tussen onderwijs en arbeidsmarkt bevorderen en de naamsbekendheid van de regio, zowel nationaal als internationaal, vergroten.

Werkgelegenheid

De stichting verwacht na vier jaar een toename van de werkgelegenheid binnen de agro- en daaraan gerelateerde sectoren met 35 FTE en vestiging in de regio van zo’n acht nieuwe, in de agrofoodketen opererende bedrijven.

Gedeputeerde Jan-Nico Appelman: 'Deze bijdrage aan het Agrofoodcluster versterkt de economie in Noordelijk Flevoland. Dat ook de NAK hier is gevestigd, zegt iets over het belang van de regio voor de Agrofoodsector.'

'Om die positie in de toekomst te behouden en verder uit te bouwen, is een initiatief als dat van Stichting Agrofoodcluster van groot belang', verzekert hij.

Weer

 • Zaterdag
  19° / 7°
  40 %
 • Zondag
  20° / 7°
  10 %
 • Maandag
  22° / 8°
  10 %
Meer weer