Landbouw Overijssel steunt meest op familie

De landbouw in Overijssel draait meer dan in de rest van het land op familie. Met 86,8 procent is het percentage meewerkende familieleden in die provincie het hoogst, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Landbouw+Overijssel+steunt+meest+op+familie
©

Het hoge percentage in het noorden en oosten is te verklaren doordat er relatief veel melkveehouderijbedrijven zijn. Gemiddeld telt elk Fries, Gronings en Overijssels landbouwbedrijf 2,2 'gezinsarbeidskrachten'.

In Zuid-Holland zijn familieleden in landbouwbedrijven juist in de minderheid. Het gaat dan om echtgenoten, broers, zussen, ouders en grootouders, kinderen en kleinkinderen, blijkt uit de jaarlijkse CBS-landbouwtelling.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  9° / 6°
  80 %
 • Vrijdag
  11° / 7°
  20 %
 • Zaterdag
  10° / 7°
  5 %
Meer weer