Boete voor onjuist verwijderen asbest

Het bedrijf VOF Rapido Montage en Handelsonderneming uit Lutjebroek heeft van de Inspectie SZW een boete gekregen van 36.000 euro. Het bedrijf heeft eind 2014 op twee plaatsen in Drenthe op onjuiste wijze asbestdaken verwijderd.

Boete+voor+onjuist+verwijderen+asbest
© Omke Oudeman (overleden)

Door de overtredingen zijn mogelijk werknemers en bewoners blootgesteld aan asbestvezels. Bovendien was het bedrijf niet in het bezit van het certificaat om asbest te mogen verwijderen.

Schuur

In de gemeente Coevorden betrof het een dak van schuur bij een particulier woonhuis dat is vernieuwd. In Schoonoord treffen de inspecteurs een gerenoveerd dak aan van een garage, een schuur en een overkapping behorend bij een boerderij.

De inspectie vindt plaats naar aanleiding van informatie over afvalstortgegevens.

Op beide locaties wordt door onderzoek in opdracht van de Inspectie SZW geconstateerd dat er nog asbesthoudend materiaal ligt. Het nog aanwezige asbestmateriaal wordt daarna op kosten van de eigenaarsop juiste wijze verwijderd.

Onderzoek toont daarna aan dat de locatie asbestvrij is.

Certificatie

Het gebruik van asbest is in Nederland al sinds 1994 verboden. In ons land zijn ongeveer 300 bedrijven gecertificeerd om asbest te verwijderen.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  11° / 1°
  20 %
 • Vrijdag
  11° / 6°
  70 %
 • Zaterdag
  10° / 5°
  30 %
Meer weer