Overijssel blij met miljoenen asbestsanering

Provincie Overijssel is blij met de rijksbijdrage van 38 miljoen euro voor asbestsanering in de periode 2016-2020. Het geld komt van staatssecretaris Wilma Mansveld van het ministerie van Infrastructuur en Milieu.

Overijssel+blij+met+miljoenen+asbestsanering
© NPO Geschiedenis

Van dat geld worden de meest risicovolle asbestverontreinigingen in de bodem aangepakt. Gedeputeerde Ineke Bakker voor Milieu, Wonen en Financieel Toezicht is blij met dat bedrag.

'Met deze bijdrage kunnen wij blijven werken aan een schone en veilige leefomgeving voor alle inwoners.'

Hof van Twente

Hof van Twente is landelijke gezien de gemeente met het grootste asbestprobleem. Momenteel lopen daar enkele grote saneringsprojecten in de woonwijk ’t Gijmink en project Asbest in Tuinen.

Daar wordt ook op particuliere percelen in een aantal omliggende gemeenten asbest geruimd. Verder heeft de provincie een aantal regelingen voor de verwijdering van asbest van bedrijfsdaken en op agrarische gebouwen.

Grote opgave

In gemeente Hof van Twente en enkele omliggende gemeenten resteert na afronding van de lopende projecten nog een grote asbestopgave in de bodem, geeft de provincie aan.

'Doel van de asbestsanering is het voorkomen van gezondheidsproblemen als gevolg van het inademen van asbestvezels. Daarbij ligt de focus op het aanpakken van de meest risicovolle locaties', stelt Bakker.

Eternit

De asbestproblematiek is in Hof van Twente het grootst omdat daar voorheen asbest werd geproduceerd door Eternit. Veel asbestmateriaal is verspreid geraakt toen het bedrijf de platen en pulp gratis beschikbaar stelde aan werknemers ter verharding van wegen en erven.

Provincie Overijssel ontwikkelt de komende tijd een plan van aanpak voor de resterende asbestsaneringsopgave. Daarin wordt bepaald hoe de gelden worden ingezet en welke locaties worden gesaneerd.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    17° / 5°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
  • Maandag
    17° / 7°
    20 %
Meer weer