De Jonge en Van der Velden stoppen

Hoogheemraden Ger de Jonge (VVD) en Chris van der Velden (SGP/CU) van Schieland en de Krimpenerwaard gaan niet voor een volgende termijn na de waterschapsverkiezingen van 18 maart 2015.

De+Jonge+en+Van+der+Velden+stoppen
© Hoogheemraadschap Schieland en de Krimpenerwaard

De Jonge (67) voorziet dat hij de rol van hoogheemraad niet nog vier jaar lang met dezelfde energie kan invullen als hij tot nu toe heeft gedaan. Hij maakt daarom plaats voor een nieuwe generatie in het dagelijks bestuur

Hij heeft de afgelopen zes jaar als hoogheemraad Waterveiligheid, Wegen en Automatisering gewerkt aan onder meer veilige dijken en veilige wegen in de Krimpenerwaard.

Onderwijs

Van der Velden (47) is naast hoogheemraad ook directeur bestuurder van de VVOGG, scholen voor primair onderwijs op gereformeerde grondslag in Krimpen aan den IJssel.

Door de huidige ontwikkelingen wil hij zich voornamelijk richten op het primair onderwijs. Daarnaast wil hij graag zijn promotie-onderzoek afronden.

Van der Velden is sinds 1995 betrokken als bestuurder bij het hoogheemraadschap. Tot de fusie bij het hoogheemraadschap Krimpenerwaard en sinds 2011 als dagelijks bestuurder bij Schieland en de Krimpenerwaard. Zijn portefeuille bevatte de projecten voor Waterkwantiteit.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  8° / 0°
  5 %
 • Woensdag
  10° / 2°
  5 %
 • Donderdag
  11° / 3°
  20 %
Meer weer