Boeren+stappen+uit+wolvenoverleg
Nieuws
© Wikipedia

Boeren stappen uit wolvenoverleg

De Europese boerenvertegenwoordiging Copa-Cogeca is uit het overlegplatform gestapt dat een oplossing moet zoeken voor conflicten met grote vleeseters als wolven en beren.

De Europese Commissie negeert de zorgen van veehouders over het toenemende aantal aanvallen van wolven, vindt Copa-Cogeca.

In Europese gebieden waar landbouw de belangrijkste economische activiteit is, komen steeds meer vleeseters voor. In deze gebieden leven nu meer dan 17.000 beren, 12.000 wolven, 9.000 Euraziatische lynxen en 1.000 veelvraten, weet Copa-Cogeca.

Oplossing

'Het platform richt zich op het in stand houden van grote vleeseters', zegt Pekka Pesonen van Copa-Cogeca. 'We zijn juist in het overleg gestapt om oplossing te vinden om de problemen die grote vleeszorgen veroorzaken op het platteland. Maar daar wordt nauwelijks over gesproken.'

Extensief

Volgens Pesonen brengen de grote vleeseters boerenbedrijven in gevaar die bestaan van veehouderij op extensieve graslanden. Boeren in Frankrijk, Zweden en Finland ondervinden veel last.

Weer

 • Maandag
  19° / 11°
  50 %
 • Dinsdag
  17° / 10°
  20 %
 • Woensdag
  18° / 10°
  10 %
Meer weer