LTO+Noord+teleurgesteld+na+gasdebat
Nieuws
© Kennislink.nl

LTO Noord teleurgesteld na gasdebat

Een mooi toneelspel voor de bühne. Dat is de conclusie van LTO Noord Groningen-voorzitter Hilbrand Sinnema na het debat over gaswinning in Groningen donderdag in de Tweede Kamer.

Een dag lang debatteerden de partijen over het reduceren van de gaswinning. Minister Henk Kamp van Economische Zaken maakte deze week bekend dat het kabinet de gaswinning tot 1 juli 2015 beperkt tot 16,5 miljard kuub.

Onderzoek

Kamp deed in het debat nog geen toezegging over verdere verlaging van de gaswinning. Wel zei hij hiernaar onderzoek te gaan doen. LTO Noord is er evenals veel andere partijen voorstander van om de productie tot 30 miljard kuub te verminderen.

Doorpolderen

Sinnema is teleurgesteld in de houding van Kamp. ‘De toezeggingen lagen er al. Het bevestigt mijn idee dat we druk door aan het polderen zijn. Politici willen nog meer deskundigheid inbrengen, maar dat gebeurt allemaal in onkunde.'

'Toon eens lef. We moeten naar die 30 miljard kuub toe.’

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  17° / 12°
  70 %
 • Vrijdag
  21° / 12°
  20 %
 • Zaterdag
  23° / 12°
  20 %
Meer weer