CBS: economische groei vierde kwartaal

De Nederlandse economie is in het vierde kwartaal van 2014 met 0,5 procent gegroeid ten opzichte van een kwartaal eerder. Gezinsconsumptie, export en investeringen leverden een positieve bijdrage aan deze stijging, meldt het CBS.

CBS%3A+economische+groei+vierde+kwartaal
© CBS

Er zijn vorig jaar daarmee drie kwartalen achter elkaar van groei gemeten, geeft het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) aan. In vergelijking met het vierde kwartaal van 2013 is de omvang van de economie 1,0 procent groter.

De eerste berekening wordt, 45 dagen na afloop van een kwartaal, gepubliceerd op basis van de dan beschikbare informatie. Hiermee geeft het CBS een eerste beeld van de stand van de Nederlandse economie.

Consumptie

Volgens de eerste berekening was de Nederlandse economie in het vierde kwartaal 1,0 procent groter dan in het vierde kwartaal van 2013. Deze groei is te danken aan meer export, hogere investeringen en meer consumptie door consumenten.

De consumptie van de overheid kromp licht.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  8° / 5°
  20 %
 • Donderdag
  6° / 3°
  10 %
 • Vrijdag
  4° / 0°
  10 %
Meer weer