CU%3A+breng+schrijnende+gevallen+muis+in+beeld
Nieuws
© Nieuwe Oogst - Tienke Wouda

CU: breng schrijnende gevallen muis in beeld

ChristenUnie Fryslân verzoekt de provincie om duidelijk in kaart te brengen hoeveel schrijnende gevallen er in het gebied dat wordt geplaagd door muizen zijn. Daarvoor krijgt de provincie drie weken de tijd.

Volgens de ChristenUnie moet de provincie een deel van schade door muizen aan graslandpercelen op korte termijn compenseren om te voorkomen dat boerenbedrijven omvallen. Met het Rijk moeten afspraken gemaakt worden voor cofinanciering van de schade.

Wijzen

De ChristenUnie wil voorkomen dat Rijk en provincie elkaar aanwijzen als eerstverantwoordelijke voor het aandragen van een oplossing terwijl er ondertussen niets gebeurt, geeft fractievoorzitter Anja Haga aan.

‘De kosten zoals die nu zijn berekend gaan de draagkracht van de provincie en het Faunafonds ver te boven. Maar op dit moment is het zo dat de getroffen boeren snel geholpen moeten worden. Zij moeten herinvesteren en kunnen dat alleen doen als daarvoor middelen beschikbaar zijn.’

De partij dient hierover tijdens de Statenvergadering van volgende week een motie in.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  22° / 10°
  10 %
 • Maandag
  24° / 10°
  10 %
 • Dinsdag
  27° / 12°
  10 %
Meer weer