Biowetgeving 'hot' op Biofach (video)

De Europese biologische sector heeft bij aanvang van de internationale bio-beurs Biofach veel kritiek geuit op de door Brussel voorgestelde vernieuwing van de biowetgeving.

Biowetgeving+%27hot%27+op+Biofach+%28video%29
© NVT

De Europese Commissie wil de biowetgeving flink aanscherpen. Veel EU-landbouwministers en de Europese biologische sector vrezen dat door de stengere regels de groei van de bio-sector tot stilstand komt.

Staatssecretaris Sharon Dijksma kreeg bij haar openingsspeech een daverend applaus toen zij de ook aanwezige EU-landbouwcommissaris Phil Hogan opriep om een snel met een nieuw voorstel te komen. Dijksma mocht spreken omdat Nederland dit jaar partnerland is.

Sfeerbeelden van opening Biofach

Aanpassingen

De Duitse staatssecretaris van landbouw, Robert Kloos, deed een zelfde oproep en werd daarin gesteund door veel biologische organisaties.

Hogan, die ook sprak tijdens de opening van de Biofach, liet weten het bestaande voorstel aan te willen passen. 'Het initiatief ligt bij de Europese ministers van landbouw om met goede aanpassingen te komen.'

Partnerland

Nederland is partnerland dit jaar op de Biofach. De Nederlandse biosector heeft flink uitgepakt om te laten zien waarom de bio-export uit Nederland jaar op jaar toeneemt.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    14° / 8°
    20 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer