Marktwaarde biolandbouw 55 miljard euro

Wereldwijd is de marktwaarde van biologische producten ongeveer 55 miljard euro. Het areaal landbouwgrond gebruikt voor biologische teelt is 43 miljoen hectare.

Marktwaarde+biolandbouw+55+miljard+euro
© Nieuwe Oogst

Dit blijkt uit een recent rapport van de internationale organisaties voor biologische landbouw FiBL en IFOAM. De cijfers in het rapport zijn gebaseerd op 2013, de presentatie vindt plaats aan de vooravond van de internationale vakbeurs Biofach in Nürnberg.

VS grootste markt

In het rapport meldt marktonderzoeksbureau Organic Monitors dat de Verenigde Staten de grootste markt voor biologische producten vertegenwoordigd met 24,3 miljard euro. Duitsland en Frankrijk komen op grote afstand op de tweede en derde plaats met 7,6 miljard euro en 4,4 miljard euro.

Voor het eerst is ook de productiewaarde van de biologische landbouw in China vastgesteld en wel op 2,4 miljard euro. Daarmee is China meteen de vierde grootste biologische markt in de wereld.

Twee miljoen bioboeren

Ten opzichte van eerdere internationale rapporten is sprake van een behoorlijke groei van de biologische landbouw. In 170 landen worden gewassen op biologische wijze geteeld of dieren biologische gehouden. Inmiddels zijn er wereldwijd meer dan twee miljoen biologische boeren.

Het areaal van 43 miljoen hectare landbouwgrond is 6 miljoen hectare meer dan bij voorgaande metingen. Met name in Australië nam het biologische areaal toe met 42 procent. In elf landen is meer dan 10 procent van de landbouwgronden bestemd voor biologische landbouw.

Zwitsers voor Denen

Per hoofd van de bevolking besteden Zwitsers 210 euro aan biologische voeding. Zij zijn daarmee koploper voor de Denen die 163 euro op jaarbasis uitgeven aan biologische producten.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer