Glastuinbouwdag belicht energiezaken

De jaarlijkse Glastuinbouwdag heeft een compleet programma over energiezaken in de glastuinbouw, gericht op glastuinders en energiemanagers.

Glastuinbouwdag+belicht+energiezaken
© Energy Matters

Ronald Huisman, Universitair Hoofddocent Erasmus School of Economics en directeur van Energy Global is de inleider van de dag. Hij geeft zijn visie op de ontwikkelingen in energiemarkt en de kansen voor WKK voor de glastuinder.

De Glastuinbouwdag, georganiseerd door Energy Matters, vindt dit jaar plaats op 6 maart in AC De Meern. centraal staan het benutten van de flexibiliteit van WKK, de nieuwste innovaties om de energiekosten te verlagen en het rendement te verhogen.

Warmtepomp

Andere sprekers zijn Willem Bijlsma, Directeur Tenergy services die vertelt over waardecreatie door inzet van de WKK op onbalans & intra-day. Fieke Rijkers, Hoofd Productontwikkeling AgroEnergy, vertelt over de optimale benutting van de flexibiliteit in de elektra-markt.

Over het realiseren van een lagere warmteprijs door een WKK met warmtepomp te combineren vertellen Arjan van der Spek van Enova en Koos Agtereek van ETP.

Energiebesparing

Leo Marcelis, Professor Tuinbouw en Productfysiologie aan de Wageningen Universiteit geeft aan op welke wijze glastuinders 50 procent energiebesparing kunnen realiseren door LED-verlichting.

Het complete programma is hier te vinden.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer