A-ware gaat voor eigen melkprijs

A-ware komt met een eigen melkprijs. Op dit moment wordt de melkprijs van DOC gevolgd, waarbij een toeslag wordt gegeven. Het zuivelbedrijf is voorstander, terwijl ook boeren dit zien zitten. Het wachten is op het juiste moment van invoering van die melkprijs.

A%2Dware+gaat+voor+eigen+melkprijs
© Aware

De melkprijs van DOC is is de laatste tijd lager dan die van veel concurrenten. Ook is die minder representatief voor de prestaties van A-ware zelf.

'We ventileren met onze aangesloten boeren wat het meest wenselijk is. Zij zijn ook voorstander. We kijken even naar het moment dat we dit het best kunnen inpassen', stelt Klaas de Jong, algemeen directeur Productie en Melkzaken bij A-ware.

Wellicht eigen merk

Verder sluit het bedrijf, dat vooral voor huismerken van supermarkten produceert, een verkoop onder eigen merk niet uit. Datzelfde geldt voor de productie van biologische kaas.

'Zeg nooit, nooit. We moeten als zuivelbedrijf goed kijken naar de toegevoegde waarde voor het bedrijf en de boer. Als er de behoefte voor biologisch of A-ware-kaas is, dan moeten we hier natuurlijk op inspringen', verzekert De Jong.

Productie

A-ware startte begin dit jaar met de grootschalige productie van kaas in Heerenveen. Hier kan jaarlijks 100.000 ton kaas worden geproduceerd.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    14° / 8°
    20 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer