Meepraten over toekomst landschap Zuid-Limburg

LLTB-leden zijn van harte welkom om op woensdag 11 februari mee te denken over de toekomst van het Zuid-Limburgse landschap.

De bijeenkomst is georganiseerd in het kader van het Leader-programma voor het Nationaal Landschap Zuid-Limburg. Dit programma, met een looptijd van 2015 tot en met 2020, ondersteunt plaatselijke initiatieven die een bijdrage leveren aan de sociaaleconomische en landschappelijke ontwikkeling, zo nodig met Europese subsidies.
Provincie Limburg trekt 1,4 miljoen euro extra uit voor het Nationaal Landschap Zuid-Limburg. Het geld wordt ingezet voor de aanleg van zo’n 50 hectare nieuwe landschapselementen zoals boomgaarden, heggen, graften, holle wegen en poelen. Daarnaast worden nog dit jaar minstens twintig cultuurhistorische elementen opgeknapt.
De provincies zijn sinds 2010 verantwoordelijk voor de inrichting en het onderhoud van de nationale landschappen. Provincie Limburg organiseerde in 2013 samen met alle stakeholders onder wie LLTB, de Heuvellandgemeenten, Natuurmonumenten, Limburgs Landschap en VVV Zuid-Limburg een brede conferentie waarna een plan van aanpak is opgesteld om het Nationaal Landschap Zuid-Limburg te verfraaien en verbeteren.
In dat plan wordt behalve de aanleg van landschapselementen ook voorzien in het verbinden van natuurgebieden en beekdalen, verdere vergroening en investeringen in projecten die de regio extra aantrekkelijk maken voor inwoners en toeristen.
Overleg met boeren, burgers, ondernemers en lokale (vrijwilligers)groepen is een integraal onderdeel van het plan. Boeren krijgen een betere, langjarige vergoeding voor landschapsaanleg en -beheer.

Aanmelden

Wie wil meepraten over de toekomst van het Zuid-Limburgse landschap, kan zich aanmelden bij Henk Schmitz, per telefoon (06) 21953444 of per e-mail henkschmitz@eijsden-margraten.nl.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer