Samenwerking Zwanenberg en Heyde Hoeve

Zwanenberg Food Group en de varkensboeren van coöperatie Heyde Hoeve gaan samenwerken. Beide willen gezamenlijk kwaliteitsconcepten ontwikkelen op het gebied van hoogwaardige producten als vleeswaren en -conserven.

Samenwerking+Zwanenberg+en+Heyde+Hoeve
© Zwanenberg

Deze concepten zullen zowel op de buitenhuishoudelijke markt - bijvoorbeeld restaurants en bedrijfskantines - als onder verschillende labels aan de ambachtelijke slager en retailers worden aangeboden.

'Binnen onze samenwerking zijn herkomst, smaak, ras, ambachtelijke productie en puurheid van het product kernbegrippen', licht bestuursvoorzitter Ronald Lotgerink van Zwanenberg Food Group de stap toe.

Focus op kostprijs

Tiny Schepers van Heyde Hoeve vult aan: 'De hamvraag is: hoe kom je in de keten met elkaar tot betere waardecreatie en een optimale propositie voor de consument? Dat lukt alleen als je samenwerkt. We moeten af van de focus op kostprijs.'

Volgens Schepers is het alleen met schaalvergroting nog mogelijk kostprijsvoordelen behalen. 'Dat is eindig, zoals al jaren blijkt, en leidt tot verschraling van het aanbod. Als we de keten willen verduurzamen, aandacht geven aan dierenwelzijn en een echt lekker product willen leveren, dan is daar geld voor nodig.'

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    10° / 6°
    70 %
  • Zaterdag
    10° / 5°
    30 %
  • Zondag
    11° / 4°
    30 %
Meer weer